Üdv mindenkit Stella honlapján!

Ha lelked és szíved valaki megtalálja, Ő lehet a világ legboldogabb barátja. Lám Én kerestem és tán rátaláltam, Lehet megleltem a csodát a világban. Mert Te jó vagy, a legjobbak között, Ki mást mond, ahhoz ne legyen közöd! Legyen gyönyörű napod!

Epres piskóta omlett



Epres piskóta omlett ( 10 db ) 


 

Hozzávalók  a piskótához :  6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 2 ek. víz

 

Hozzávalók a krémhez : 30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor

 

20 dkg eper

 

Elkészítés :

 

6  tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek. vízzel habosra jól kikeverjük.

6  tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A sütőport a liszttel elkeverjük

A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütőpapírra kb. 16-17 cm átmérőjű köröket rajzolunk. ( én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe ) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütőpapírról szépen le lehet húzni.

 

Krém : A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. ( a piskótának arra az oldalára amelyik a sütőpapíron volt ) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.






 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 1
Havi: 18
Össz.: 11 955

Látogatottság növelés
Oldal: recept
Üdv mindenkit Stella honlapján! - © 2008 - 2024 - bogikavarkadjakavarkadja.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »